Hava Temizleyici:
Yanma odası öncesi, gelen yanma havasını süzer bir aygıttır. Dizel motorun ömrünü etkileyen çok önemli bir faktördür.

Hava Soğutmalı Motor:
Fan veya motorun dönem parçaları üzerine yerleştirilen pervane yardımıyla hareket ettirilen havanın , motorun ısınan parçaları üzerinde hareket ederek soğutma şeklidir.

Alternatif Akım:
Çoğu ev ve işyerlerinde alternatif akım kullanılır. Alternatif akım , akım yönü düzenli olarak değişen hem pozitif hem de negatif değeri olan akım olarak tarif edilmektedir. Söz konusu yön değiştirme sıklığı saniye bazında sabit olup, ABD’de 60 Hertz Avrupa’da da 50 Hz olarak kullanılmaktadır.

Alternatör:
Mekanik enerjiyi alternatif akımlı elektrik enerjisine dönüştüren bir aygıttır. AC veya Senkron ( hem zaman ) fırçalı veya fırçasız jeneratör olarak da anılabilir.

Ampermetre:
Akım şiddetini ölçümünde kullanılan ölçü aletidir. ( Amper )

Otomatik Aktarma Komütatörü:
Elektrik kesintisini hissedecek uygulanmakta olan yükü farklı bir elektrik kaynağına aktarmak üzere tasarlanmış bir çevirgeçtir. Lütfen dikkat ediniz; söz konusu devre her zaman ehliyetli elektrikçiler tarafından kurulmalıdır. Yanlış bağlantı geri besleme durumu yaratabilir ve ölümcül kazalara veya cihazlarda arızalara sebebiyet verebilir.

Yardımcı Yakıt Pompası:
Uzaktaki yakıt depolarından motora yakıt aktaran pompadır.

Sürekli Güç:
Üretici tarafından öngördüğü sürekli kullanma koşullarına uygun işletimde, ki her zaman sabit ve değişmeyen yükte işletim olarak tarif edilir, tavsiye ettiği güçtür. Çoğu sanayi bazlı kaliteli jeneratörler, belirtilen seviyelerde sürekli kullanım çıktısı elde etmek üzere tasarlanmıştır.

Desibel (dB):
Çan sesinin onda biridir. İşitebileceğimiz en düşük ses seviyesi 0 dB olarak baz alınan ve insan kulağının tahammül edebileceği azami ses seviyesinin 140 dB olarak tespit edilen ses ölçüm sistemidir.

Üçgen Bağlantı :
Üç fazlı jeneratörlerin fazlarını üçgen bir şekil oluşturacak şekilde bağlanmasıdır. Üç fazlı sistemlerden 120/240 V elde etmek üzere iki fazı kullanıldığında güç 1/3’e düşer. Ürün açıklama kısmında müşterilerimize enerji sarfiyatlarını tespit edebilmelerine yardımcı olacak tek fazlı KW oranlarını gösteren liste sunmaktadır.

Dört Zamanlı Motor :
İçten yanmalı motorlar, bir güç devrini tamamlayabilmesi için dört ayrı hareket yapması gerekir. (Emiş, Sıkıştırma, Patlatma ve Atma)

Frekans:
Alternatif Voltaj veya akımda, belirli bir zaman biriminde oluşan dalgalanmaların miktarına Frekans denir. Saniyede oluşan dalgalanmaya da Hertz (Hz) denir.

Yakıt Enjektörü:
Yanma odasına ölçülü miktarda yakıt püskürten sistemdir.

Godvernör, Elektrik:
Esas hareket sağlayıcının, motorun hızını manyetik alıcı ile veya jenerator çıkışındaki frekansı takip ederek algılayan bir sistemdir. Motor hızı doğrultusunda, gerekli deviri sağlayabilmek için elektrikli kontrol sistem aracılığı ile yanma odalarına uygun miktarda yakıt sevini sağlar.

Hertz (Hz):
Her bir saniyede oluşan frekans veya dalga birimidir. ABD’de kullanılan standart frekans sistem 60Hz. dir Avrupa ülkelerinde 50Hz. kullanılır. GENPOVER ürünleri 50Hz / 60Hz veya müşteri isteği doğrultusunda özel frekanslarda jeneratör üretmektedir.

Enjeksiyon Pompası:
Yakıtı ölçerek basınçlı bir şekilde enjektöre veya enjektör memesine gönderen aygıttır.

Kilowatt:
1000 Watt değerinde gerçek elektrik güçtür.

Sıvı Soğutmalı Motor:
Motorun ısınan yerlerinde dolaşan sıvı soğutucu aracılığı ile soğutulan motor tipidir. Soğutucu sıvı buradan radyatöre veya ısı dönüştürücü sisteme gider ve soğuduktan sonra tekrar motora gider ve tekrar aynı işlemleri tekrar eder.

Yağ Soğutmalı Motorlar:
Bu tip motorlarda akışkanlığı sağlayan yağ, aynı zamanda ısınan parçaların soğumasını da sağlar. Isınan yağ motor fanı tarafından soğutulan radyatöre gider ve soğuyarak tekrar motora döner. Yağ soğutmanın bazı avantajları vardır.
Yağ 392o Fahrenheit (200 C) de kaynar ve -40 Fahrenheit’te (- 40 C) de jelleşir ve hacim olarak genişlemez. Yağ oksitleşmez ve motorun iç kısmında paslanmaya neden olmaz. Yağ, verimli olarak akışkanlığı ve 178 C ye kadar ısı aktarımını sağlar. Ses seviyesini düşürür

Kuyruk Milinden Çalışan Jeneratör:
Bu tip jeneratör traktörün kuyruk milinden çalıştırılmak üzere dizayn edilmiştir. Herhangi iki rulmanlı jeneratör kuyruk milinden veya kasnak/kayış ile çalıştırılmak üzere uyarlanabilir.

Yedek Güç (İhtiyaç anında devreye girecek güç):
Asıl güç sağlayıcı devreden çıktığında elektrik enerjisi üretmek üzere seçilen güç kaynağıdır. Yedek güç uygulamaları için seçilen jeneratörlerin KW çıktıları sürekli uygulama jeneratörlerden daha yüksektir.

Voltaj Regülatörü (Düzenleyicisi):
Jeneratörden elde edilen Voltajın sistemin içinde veya dışında otomatik olarak istenilen değerlerde tutulmasını sağlayan bir cihazdır.

Yıldız Bağlama:
3 fazlı jeneratörün fazlarının kendi aralarında Y şeklinde bağlama metodudur. Her bir fazın birer uçları birbiri ile temas edecek ve diğer uçlar sarfiyat yapılacak uygun hatlara bağlanır.